Ciekawostki
Przedstawiamy to, co najlepsze w oryginalnych włoskich delikatesach. Dowiedz się jakie sekrety kryją regionalne produkty włoskich miast i prowincji. Opowiemy historie różnych rodzajów włoskich serów i wędlin, których smak znany jest na całym świecie i z których mieszkańcy Italii są bardzo dumni. Tutaj, na produkty włoskie spojrzymy pod kątem połączenia starodawnych receptur z nowymi technologiami produkcji. Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania: co spożywanie włoskiej oliwy z oliwek ma wspólnego z długowiecznością i zdrowiem, a także czy słynny, sielankowy włoski styl życia (dolce vita) rzeczywiście ma coś wspólnego z włoskimi słodyczami.
Wino: korek czy zakrętka? Czy wino z zakrętką jest gorsze od wina z korkiem?

Przeczytaj więcej
Jak dobrać makaron do włoskich dań?

Przeczytaj więcej
Makaron - włoskie złoto, przysmak wszechczasów

Przeczytaj więcej
Trequanda - wino, jedzenie i toskańska sielanka

Przeczytaj więcej
Dieta śródziemnomorska - jedzenie, zdrowie i styl życia

Przeczytaj więcej
Najsłodszy festiwal świata - Eurochocolate w Perugii

Przeczytaj więcej
Winiarskie skarby z włoskiej krainy Valpolicella

Przeczytaj więcej
Mąka pszenna - rodzaje i zastosowanie we włoskiej kuchni

Przeczytaj więcej
Cucina povera - niegdyś oszczędne dania, które dziś spotkasz w drogich restauracjach

Przeczytaj więcej
Mleko surowe kontra pasteryzowane. Na czym polega różnica?

Przeczytaj więcej