Ten prosty w wykonaniu, oparty zaledwie na kilku składnikach makaron to doskonały pomysł na lekką, letnią kolację. W wolnym tłumaczeniu danie nazywa się pachnącą sałatką z makaronem – faktycznie jest pełna aromatu i emanuje świeżością.
W jednym z poprzednich wpisów opisaliśmy jak przygotować słynne ragù alla bolognese. Dzisiaj inny tradycyjny przepis na ragù, ale tym razem rodem z Kampanii, czyli słynne "ragù napoletano". To klasyka neapolitańskiej kuchni, tradycyjnie danie przygotowywane zazwyczaj w niedziele.
Włoska czekolada to doskonałość, połączenie tradycji i kreatywności z niepowtarzalnym smakiem. Producenci z Italii wykazują się wielkim zaangażowaniem przy wyborze ziaren kakao i pozostałych surowców oraz starannie nadzorują procesie wytwarzania czekolady. Wynik? Smak, który daje przyjemność, zaskoczenie, powoduje uśmiech na twarzy.