Szkoła gotowania

Kuchnia włoska charakteryzuję się prostotą i niewielką ilością składników. Dania są zazwyczaj łatwe do wykonania, ale to nie znaczy, że prawdziwie po włosku potrafi gotować każdy. Przestrzeganie receptury, czasu gotowania, czy stosowanie oryginalnych włoskich produktów jest niezwykle istotne. Na naszym blogu poprowadzimy Cię krok po kroku przez tajniki kuchni włoskiej i nauczymy wszystkiego, co niezbędne. Między innymi, pomożemy Ci zrobić soffritto, które otwiera drogę do dużej ilości włoskich sosów - bazy wielu dań. Odpowiemy z pozoru na proste pytanie: jak kroić warzywa w zależności od potraw, w których zostaną użyte. Czy we włoskiej odmianie vinaigrette dodaje się musztardę i czy zawsze musi być użyta włoska oliwa z oliwek? Jeśli zechcesz rozpocząć przygodę z owocami morza pomożemy Ci je dobrać i oczyścić. Zapoznaj się z naszymi artykułami i zostań mistrzem kuchni włoskiej!

Szkoła gotowania - kuchnia włoska, część 3: Kroimy cukinię
Szkoła gotowania - kuchnia włoska, część 3: Kroimy cukinięTo popularne, pochodzące z Ameryki warzywo, w krótkim czasie znalazło uznanie na całym świecie. Dzisiaj cukinia jest ważnym składnikiem wielu przepisów kulinarnych. Stosując cukinię ważne jest, abyś nauczył się ją czyścić i kroić, co pozwoli Ci przygotować dania doskonałe w smaku i piękne z wyglądu.
Przeczytaj więcej
Szkoła gotowania - kuchnia włoska, część 2: Jak zrobić klasyczny włoski sos pomidorowy?
Szkoła gotowania - kuchnia włoska, część 2: Jak zrobić klasyczny włoski sos pomidorowy?W pierwszej części serii artykułów „Szkoła gotowania” pokazaliśmy jak kolejno przygotować świeże pomidory, aby użyć je do włoskich potraw. Dzisiaj piszemy o tym, jak zrobić klasyczny sos pomidorowy oraz jakich użyć składników i co należy uczynić, aby sos był jak w oryginale: słodki i smaczny.
Przeczytaj więcej
Szkoła gotowania - kuchnia włoska, część 1
Szkoła gotowania - kuchnia włoska, część 1Pragniemy w różny sposób dzielić się ze światem swoją pasją i miłością do kuchni włoskiej, dlatego wraz z przyjściem wiosny rozpoczynamy cykl prostych, ale niezwykle przydatnych porad kulinarnych, dzięki którym zarówno amator jak i profesjonalista, przyrządzi pyszne, oryginalne dania włoskie.
Przeczytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel