Blog

Szkoła gotowania - kuchnia włoska, część 6: Pesto alla Genovese

Szkoła gotowania - kuchnia włoska, część 6: Pesto alla GenovesePesto nieodłącznie kojarzy się z Ligurią. To właśnie w tym nadmorskim regionie, narodził się ten zimny sos, który stał się symbolem Genui i całej Ligurii. Pierwsze wzmianki o pesto można znaleźć w 1800 roku, a od kilkudziesięciu lat jest ono jednym z najbardziej znanych i rozpowszechnionych sosów na świecie.
Przeczytaj więcej

Przepis na Spritz z dodatkiem oliwy z oliwek i zielonego Tabasco

Przepis na Spritz z dodatkiem oliwy z oliwek i zielonego TabascoGorące słońce i utrzymująca się piękna pogoda zainspirowała nas, aby zdradzić Wam przepis na letniego drinka według Claudio Sadlera, światowej sławy włoskiego szefa kuchni i restauratora, który zarządza restauracjami w Mediolanie i w Tokio.
Przeczytaj więcej

Przepis na tagliatelle z pieczarkami i kremowym sosem

 Przepis na tagliatelle z pieczarkami i kremowym sosemMasz mało czasu i brak pomysłu na lunch? Zatem proponujemy naprawdę szybką i prostą do wykonania włoską potrawę: makaron tagliatelle w towarzystwie pieczarek, śmietanowo-pomidorowego sosu i świeżej zieleniny.
Przeczytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel