Blog

Przepis na Risi e bisi - włoskie danie zero waste

Przepis na Risi e bisi - włoskie danie zero wasteRisi e bisi to typowe, tradycyjne danie z włoskiego regionu Veneto. Risi e bisi było kiedyś bardzo wystawnym daniem, gdyż starym zwyczajem podawano je największemu urzędnikowi Republiki Weneckiej, co roku w dniu święta patrona miasta Św. Marka 25 kwietnia.
Przeczytaj więcej

Niedoceniane wina z Apulii

Niedoceniane wina z ApuliiWina z Apulii były cenione od dawna, jednak praktycznie tylko przez mieszkańców tego pięknego regionu. Pomimo swojej wyjątkowości, w innych regionach Włoch były kompletnie lekceważone. Tym bardziej nie mogły być znane na świecie...
Przeczytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel