Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Blog

Fakty i ciekawostki o Chianti Classico, których nie znasz
Kiedy myślimy o Toskanii i pochodzących z niej winach, pierwsze skojarzenie to wino Chianti. Nic dziwnego, bo termin Chianti jest jednym z najbardziej znanych włoskich słów na świecie. Jest jeszcze jedno, nawet ważniejsze określenie, które nierozerwalnie związane jest z regionem - Chianti Classico.
 
Czytaj więcej
Jaką mąkę użyć do wypieku domowej pizzy?
Przed wyruszeniem na przygodę z wypiekaniem doskonałej pizzy w domu koniecznie należy nauczyć się rozróżniać mąkę ze względu na jej rodzaj, siłę, wytrzymałość, rozciągliwość, czy zdolność wchłaniania wody. Dopiero wtedy będziesz w stanie wybrać najbardziej odpowiednią mąkę...
Czytaj więcej
10 najlepszych przepisów na pesto
Pesto to najbardziej popularny, a jednocześnie bardzo prosty włoski sos. Idealny do makaronu, szybki w wykonaniu i zazwyczaj nie wymagający gotowania czy smażenia składników. Jeśli nie lubisz kuchennej krzątaniny, to pesto jest idealne dla Ciebie!
Czytaj więcej
Przepis na bułki z porchettą i sosem pietruszkowym
Porchetta, czyli włoska pieczeń wieprzowa nadziewana lokalnymi ziołami uznawana jest za jedno z najlepszych dań na świecie. Obecnie, żaden włoski jarmark i festyn nie może odbyć się bez ciepłych bułek przełożonych cienko pokrojoną porchettą z dodatkami. 
Czytaj więcej
Rodzaje pomidorów we Włoszech
Pomidor to niekwestionowany król i najczęstszy składnik diety śródziemnomorskiej, od lat jeden z najbardziej rozpoznawalnych elementów włoskiej kuchni. Oto krótki przewodnik po znanych i mniej znanych odmianach pomidorów we Włoszech.
 
Czytaj więcej

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Wyrażam zgodę
pixelpixel