Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Blog

Przepis na gazpacho z truskawkami
Być może dziwisz się, co robi na blogu poświęconemu kuchni włoskiej przepis, który ma hiszpańskie korzenie. A jednak! To danie ma składniki, które są popularne także we Włoszech i włosi mają swoją wersję tej pysznej potrawy.
Czytaj więcej
10 porad na idealne grillowanie
Wraz z przyjściem ciepłych dni co roku powraca do nas towarzyski rytuał, czyli wspólne grillowanie. Grillujemy wszędzie: w ogrodzie, na domowym tarasie, a nawet w czasie weekendowej wycieczki gdzieś w uroczym plenerze. Oto 10 prostych porad, które mamy nadzieję pomogą Ci w grillowaniu.
Czytaj więcej
Kuchnia z surowych Dolomitów
Kuchnia regionu jest ascetyczna i odmienna od kuchni panującej w większości regionów Włoch. Oto klasyczny przykład wykorzystania najprostszych składników w kuchni z regionu doliny Val Cellina.
Czytaj więcej
Dolomia - woda z dziewiczych Dolomitów
Aby lepiej zrozumieć, dlaczego smak Dolomii podbija świat zachęcamy do odwiedzenia doliny Val Cellina, regionu w którym jest produkowana. Namawiamy do wędrówek i wspinaczki po okolicznych górach, a także do zwiedzenia dzikich terenów zatoczek Torrente Cellina i Torrente Meduna.
Czytaj więcej
pixel