Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Blog

Słodka i słona. Focaccia w wielu odmianach
Jedną z najpopularniejszych focacci we Włoszech jest focaccia al rosmarino. Delikatne w środku i złociste z wierzchu pieczywo posypane świeżym lub suszonym rozmarynem podawane jest jako przystawka lub przekąska z oliwą z oliwek lub jako chleb, w towarzystwie doskonałych włoskich wędlin i serów.
Czytaj więcej
10 powodów, dla których warto gotować w domu
Czy warto jeść gotowe i pakowane potrawy, całkowicie pozbawione niezbędnych składników odżywczych i bogatych tylko w tłuszcze, cukry i sól, czy jednak gotować samemu i powoli otworzyć się na zdrową i kompletną dietę? Odpowiedź jest oczywista: nauczyć się gotować samemu i znaleźć w tym radość!
Czytaj więcej
Primitivo - włoskie wino o specyficznej nazwie
Pomimo swojej nazwy, która w dosłownym tłumaczeniu oznacza prymitywny, wino takie nie jest, a swą nazwę zawdzięcza proboszczowi parafii Gioia del Colle, który pod koniec XVIII wieku przeprowadził dogłębne badania tej odmiany winorośli.
Czytaj więcej
pixel