Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Trufle

( ilość produktów: 20 )

Wyselekcjonowana oferta najwyższej jakości włoskich trufli i przetworów z truflami, które zachwycą każdego miłośnika tych podziemnych grzybów. Rozsmakuj się w wyjątkowym smaku ręcznie zbieranych i pakowanych trufli, które każde danie zmienią w kuchenne arcydzieło. Podaj do swoich ulubionych dań włoską oliwę truflową, aby podkreślić smak nawet najprostszej potrawy. Gotowe sosy, kremy i przetwory truflowe powstają ze starannie wybranych składników, a receptury są tworzone i testowane przez włoskich Szefów Kuchni. Trufle są niezwykle cenionym produktem, który osiąga niebywałe ceny. Wyjątkowy aromat i niepowtarzalny smak sprawia, że jest to jeden z najbardziej luksusowych produktów spożywczych.

Jak smakują trufle? Najczęściej podawane smaki to czosnek, ser, borowiki lub orzechy. W zależności od rodzaju trufle różnią się smakiem, który jest na tyle wyjątkowy, że trudno porównać go do konkretnego produktu. Dużą rolę odgrywa także aromat i zapach trufli. W zależności od rodzaju aromat trufli może być delikatny i słodki jak w przypadku Trufli Perigord lub intensywny, z nutami pikantnymi jak w przypadku Białej Trufli Wiosennej. Dzięki temu, że trufle są grzybami podziemnymi będącymi w symbiozie z drzewami nabierają wyjątkowego aromatu, który porównuje się z lasem, ziemią, a nawet mokrą ściółką.

Do czego używać trufli? Jedne z najdroższych grzybów świata na przekór oczekiwaniom najlepiej łączą się z bardzo prostymi smakami. Makaron, jajecznica, omlet, świeże pieczywo, grzanki. Trufle są również doskonałą przyprawą do mięs i risotto. Niezależnie od tego, czy używasz trufli w całości, którą podaje się startą na plasterki, kremu truflowego, czy truflowej oliwy pamiętaj, że wystarczy odrobina tych grzybów, aby nadać daniu wspaniały smak.

pixel