Ciastka
Włosi uwielbiają wysokiej jakości produkty, dlatego włoskie ciastka to perełki na rynku "słodkości". Ciastka włoskie to nie tylko słodkie przysmaki, ale w większości przypadków, również zdrowa pożywka dla naszego organizmu. Ciastka z błonnikiem, bez GMO, bez tłuszczów utwardzonych, bez barwników, to wyroby wysokiej klasy firmy Matilde Vicenzi, która w swojej ofercie ma również ciastka z kremem, ciastka maślane, czy też amaretti z dodatkiem pestki moreli. Różnorodność w swojej "ciastkowej" ofercie zapewnia również Barilla, która słynie z wysokiej jakości swoich produktów i której linia Mulino Bianco oferuje ciastka kruche, z nadzieniem, śmietankowe, kakaowe i wiele innych.
W kategorii tej nie mogło zabraknąć tradycyjnych toskańskich cantucci, które idealnie nadają się do herbaty, kawy, a przede wszystkim do wina deserowego Vin Santo. Warto wspomnieć również o biszkoptach do tiramisu, które cieszą się ogromną popularnością wśród Włochów. Raz skosztowane włoskie "dolce", to nieopisane doznania smakowe, które na długo pozostają w pamięci. Ciastka z Włoch to niesamowite doznania dla podniebienia. Wybierz swoje ulubione!

Ambrosiana Delizie all'Arancia - włoskie ciasteczka z nadzieniem pomarańczowym 130g

Motta x Bruno Barbieri Krumiri - włoskie kruche ciastka z kawałkami czekolady 290g

Matilde Vicenzi Bocconcini Nocciole Piemonte - ciastka z kremem z orzechów laskowych z Piemontu IGP 100g edycja limitowana

Matilde Vicenzi Bocconcini Cioccolato - kruche ciastka z nadzieniem czekoladowym 100g
