Blog

Czym różni się mąka Semolina od zwykłej mąki pszennej? Przewodnik po mąkach z pszenicy durum

Czym różni się mąka Semolina od zwykłej mąki pszennej? Przewodnik po mąkach z pszenicy durumZasadnicza klasyfikacja mąki pszennej to podział na mąkę z pszenicy grano tenero (miękkiej) i pszenicy durum (twardej). W potocznej terminologii „mąka” zwyczajowo oznacza produkt z pszenicy miękkiej, a Semolina oznacza mąkę z pszenicy durum.
Przeczytaj więcej

Przepis na szybką, włoską przystawkę - koper włoski z patelni z serem Isola Sarda

Przepis na szybką, włoską przystawkę - koper włoski z patelni z serem Isola SardaKoper włoski smażony na patelni to smaczny i jednocześnie lekki dodatek do dań głównych lub szybka przystawka, którą przyrządzisz w kilka chwil. Doskonały do podania na stół w okresie zimowym i letnim do mięs, ryb, ale także do serów.
Przeczytaj więcej

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixelpixel