Przepis na tagliatelle z pieczarkami i kremowym sosem

2018-05-10
 Przepis na tagliatelle z pieczarkami i kremowym sosem

Masz mało czasu i brak pomysłu na lunch? Zatem proponujemy naprawdę szybką i prostą do wykonania włoską potrawę: makaron tagliatelle w towarzystwie pieczarek, śmietanowo-pomidorowego sosu i świeżej zieleniny.

Przepis na Tagliatelle con funghi Champignon

Składniki na 4 porcje:

Wykonanie:

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i dodaj drobno posiekaną jasną część szczypioru cebulowego i drobno pokrojony czosnek. Po chwili dodaj pokrojone pieczarki i całość podsmaż przez parę minut. Zwiększ ogień i wlej wino. Po odparowaniu wina dodaj przecier pomidorowy, a po krótkim czasie śmietankę, całość gotuj około 5 minut.
W międzyczasie ugotuj makaron, odcedź go i dodaj na patelnię do sosu. Wszystko dokładnie wymieszaj i posyp startym serem grano padano oraz według uznania posiekaną zieloną częścią szczypiorku cebulowego, bazylią i natką pietruszki.

Parę minut i pyszne, wiosenne, wegetariańskie danie jest gotowe. Smacznego!
Pokaż więcej wpisów z Maj 2018
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel