Szkoła gotowania
Kuchnia włoska charakteryzuję się prostotą i niewielką ilością składników. Dania są zazwyczaj łatwe do wykonania, ale to nie znaczy, że prawdziwie po włosku potrafi gotować każdy. Przestrzeganie receptury, czasu gotowania, czy stosowanie oryginalnych włoskich produktów jest niezwykle istotne. Na naszym blogu poprowadzimy Cię krok po kroku przez tajniki kuchni włoskiej i nauczymy wszystkiego, co niezbędne. Między innymi, pomożemy Ci zrobić soffritto, które otwiera drogę do dużej ilości włoskich sosów - bazy wielu dań. Odpowiemy z pozoru na proste pytanie: jak kroić warzywa w zależności od potraw, w których zostaną użyte. Czy we włoskiej odmianie vinaigrette dodaje się musztardę i czy zawsze musi być użyta włoska oliwa z oliwek? Jeśli zechcesz rozpocząć przygodę z owocami morza pomożemy Ci je dobrać i oczyścić. Zapoznaj się z naszymi artykułami i zostań mistrzem kuchni włoskiej!