Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Blog

Kuchnia z surowych Dolomitów
Kuchnia regionu jest ascetyczna i odmienna od kuchni panującej w większości regionów Włoch. Oto klasyczny przykład wykorzystania najprostszych składników w kuchni z regionu doliny Val Cellina.
Czytaj więcej
Dolomia - woda z dziewiczych Dolomitów
Aby lepiej zrozumieć, dlaczego smak Dolomii podbija świat zachęcamy do odwiedzenia doliny Val Cellina, regionu w którym jest produkowana. Namawiamy do wędrówek i wspinaczki po okolicznych górach, a także do zwiedzenia dzikich terenów zatoczek Torrente Cellina i Torrente Meduna.
Czytaj więcej
Przepis na włoski makaron z brokułowym pesto
Dziś proponujemy przepis na „gorące” pesto. Głównym składnikiem są... gotowane brokuły, a pesto jest przygotowywane na ciepło. W Italii tradycyjnie podawane jest ono z ręcznie robionym makaronem cortecce, który dzięki swemu kształtowi i porowatości doskonale wchłania gorące sosy.
Czytaj więcej
San Gimignano - Miasteczko stu wież i jednego wina
San Gimignano jest słynnym toskańskim miasteczkiem, położonym w połowie drogi między Florencją a Sieną. Oprócz pięknej, średniowiecznej architektury jest jeszcze jeden powód aby zajrzeć do San Gimignano. To Vernaccia di San Gimignano, wspaniałe białe wino będące dumą mieszkańców.
Czytaj więcej
Czy czekolada może być składnikiem mięsnego dania?
Kiedy myślisz o zastosowaniu czekolady w kuchni zapewne przychodzą Ci do głowy słodkie desery i wypieki. Sproszkowana lub roztopiona czekolada doskonale łączy się z owocami i kawą, a w ostatnich latach z miłości do słodkości, modne stały się nawet niewymagające wielkiej inwencji kulinarnej kanapki z czekoladą.
Czytaj więcej
  • 1
  • 2
  • 3
  • Następna strona
pixel