Prawdziwe delicje na Twoim stole

2017-03-10
Prawdziwe delicje na Twoim stole

Wiemy, że jako miłośnik zdrowej, naturalnej i wyjątkowo smakowitej kuchni, masz nieustanny głód poznawania nowych składników, które wyniosą Twoje potrawy i kubki smakowe pod niebiosa!

Mamy dla Ciebie wspaniałą wiadomość - wprowadziliśmy linię produktów Premium, w której znajdziesz między innymi przetwory La Favorita Fish. Na czym polega ich fenomen? La Favorita Fish to unikalne produkty najwyższej jakości, a tajemnica ich doskonałego smaku tkwi w zastosowaniu tylko najwyższej jakości, wyselekcjonowanych i naturalnych składników oraz konserwantów.

Tradycyjne produkty włoskie, z których wyczarujesz niezwykłe potrawy

La Favorita Fish powstała w pierwszych latach po zakończeniu drugiej wojny światowej. Od samego początku celem firmy była promocja najlepszych produktów z Piemontu, a w późniejszym czasie z całych Włoch. Zaczęto od przetwarzania lokalnych produktów, takich jak grzyby, warzywa od okolicznych rolników oraz anchois od rybaków z liguryjskiej riwiery. Początkowo nabywane produkty tylko konserwowano, najczęściej solą i sprzedawano na okolicznych rynkach. Z biegiem lat La Favorita Fish poszerzała swoją ofertę, a z Ligurii zaczęła sprowadzać bazylię, oliwki i produkowaną z nich oliwę. Firma także wyspecjalizowała się w produkcji kremów i sosów na bazie trufli.

Rosnąca sława La Favorita Fish spowodowała, że zaczęto sprzedawać produkty na całe Włochy, a w następnych latach do Europy, obu ameryk i Japonii. Do dziś jednak, mimo wprowadzania coraz bardziej nowoczesnej technologii La Favorita pozostała wierna założeniom sprzed lat i produkuje przetwory według starych, prostych receptur wiejskiej kuchni, przy użyciu wyłącznie naturalnych składników. Wszystkie produkty są przetwarzane, a następnie przechowywane z zachowaniem metod, które pozwalają zatrzymać zapach i świeżość produktów bez dodatku barwników i konserwantów.

Oryginalne produkty włoskie: La Favorita Fish

1. Pesto – najlepszy dodatek do makaronu. 

Użycie pesto to najprostszy sposób na błyskawiczne przyrządzenie pysznego makaronu. Czas przygotowania to praktycznie czas potrzebny na ugotowanie makaronu. Na patelni delikatnie  podsmażamy pokrojony czosnek (jeśli lubimy), dodajemy pesto, ugotowany makaron, a następnie starty ser (parmigiano lub pecorino) i pasta gotowa. Pesto stosowane jest także jako dodatek do sałatek, zup, pizzy oraz mięs. Wybraliśmy naszym zdaniem cztery najbardziej interesujące produkty: 

Pesto alla Genovese - aromatyczny sos, będący słynnym symbolem Ligurii. Do wyrobu użyto najwyższej jakości bazylii  Genovese ze znakiem DOP zbieranej ręcznie i transportowanej tak, aby uniknąć jakichkolwiek zgnieceń  i uszkodzeń  

Pesto al Pomodoro - oryginalne pesto pomidorowe typowe dla kuchni  śródziemnomorskiej, produkowane według starej receptury. Powstało na bazie dojrzałych włoskich pomidorów (50%) z dużej ilości orzeszków piniowych i nerkowca

Pesto di Cavolo Nero - niepowtarzalny sos, w którym intensywny smak cavolo nero łączy się z delikatnym aromatem orzeszków. Cavolo nero to rodzaj kapusty, podobnej do jarmużu, popularnej praktycznie tylko w Toskanii. 

Pesto al Tartufo - idealna kompozycja bazylii (Basilico Genovesa DOP), oliwy z oliwek, orzeszków nerkowca i słynnej białej trufli (Tuber magnatum Pico), która nadaje Pesto al Tartufo niepowtarzalny smak i aromat.

2. Sosy dla najbardziej wymagających. 

Sosy La Favorita Fish pozwolą Ci błyskawicznie przygotować nietuzinkowe dania, które zadowolą nawet najbardziej wybrednego smakosza. Wzbogacony oliwą z oliwek krem będzie doskonały jako sos do makaronu. Rewelacyjny także na ciepłe, chrupiące  grzanki z chleba. 

Crema Tartuffon - to słynne białe  trufle (Tuber magnatum Pico) w otoczeniu borowików z Piemontu, które z dodatkiem oliwy z oliwek i mleka tworzą aksamitny krem o niepowtarzalnym aromacie.

Salsa Bruschetta Riviera - to prosty typowy dla kuchni chłopskiej sos, na bazie dojrzałych pomidorów, czarnych oliwek i kaparów z dodatkiem świeżej bazylii z Genui. 

Sugo Antico - pachnące słońcem włoskie pomidory, z aromatem świeżej bazylii i słodkiej cebuli. Całość połączona oliwą z oliwek najwyższej jakości.

Sugo alle Olive Taggiasche - to sos będący bazą do prostego liguryjskiego spaghetti z pomidorami i krojonymi oliwkami. Miąższ z dojrzałych pomidorów, pyszne krojone oliwki, szczypta soli i wszystko połączone ze świeżą oliwą.

Sugo alle Vongole - to pomidorowa odmiana sosu z małżami, natką pietruszki, czosnkiem i cebulą. Wspaniały smak vongoli podkreślają aromatyczne fileciki anchois z Morza Liguryjskiego.

3. Specjały, które spełnią kulinarne marzenia każdego smakosza! 

Filetti di Acciughe con Tartufo - to wyjątkowe i wyrafinowane połączenie delikatnych filecików anchois z charakterystycznym smakiem letnich trufli (Tuber Aestivum Vitt). Wystarczy kilka filecików, aby wyczarować prostą przekąskę, którą zadziwisz współbiesiadników. Upiecz na grillu parę kromek chleba, posmaruj masłem, udekoruj paroma listkami rukoli. Na każdą kromkę połóż pachnący filecik i małe co nieco gotowe.

Pomodori Secchi sott’Olio - to najlepsze, suszone na słońcu włoskie pomidory w zalewie z wysokiej jakości oliwy z oliwek z charakterystycznym aromatem oregano.

Delizia al Barolo e Tartufo - to gęsty krem, podobny do octu balsamicznego, który jest rezultatem unikalnego połączenia moszczu winogronowego, wina Barolo i letnich trufli (Tuber aestivum Vitt). Z tego związku narodził się unikalny produkt najwyższej jakości.

Najbardziej prestiżowe włoskie produkty

Od momentu powstania, La Favorita docenia prostotę starych receptur chłopskiej kuchni, stosując niewyszukane, naturalne składniki. Są one przetwarzane i przechowywane przy użyciu tradycyjnych metod, które zachowują ich nienaruszony zapach i świeżość. Firma konsekwentnie nie używa konserwantów i barwników, a wszystkie produkty są pasteryzowane i przyprawiane najlepszą oliwą z oliwek. Procesy produkcyjne podporządkowane są idei połączenia jakości z produkcją na dużą skalę oraz zachowaniem wszystkich cech produktu tradycyjnego.

Takie podejście do tworzenia przetworów zostało docenione na świecie. Pesto alla Genovese zostało uznane za najlepszy produkt importowany do USA na "Winter Fancy Food Show" w San Francisco w 1997 roku. Prestiżowy francuski magazyn "Gault Millau Magazine" umieścił La Favorita Fish pośród 12 najlepszych marek produkujących typowo śródziemnomorskie sosy i kremy.

Zachęcamy do zapoznania się z nowymi smakami i poszerzania horyzontów kulinarnych!
Pokaż więcej wpisów z Marzec 2017
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel