Falcone
W sercu malowniczej Abruzji powstała Dolciaria Falcone. Od 1997 roku firma ta zdobywa uznanie w świecie cukiernictwa dzięki połączeniu tradycji, pasji i innowacji. Trzej bracia – Franco, Carlandrea i Rodolfo Falcone przekazali swoją miłość do rzemiosła cukierniczego, tworząc markę, która od dwóch pokoleń słynie z doskonałych włoskich wypieków.
Początek sławy Falcone to rok 1997, kiedy narodził się tort „Il Piacere” – miękki deser z kremem z orzechów laskowych. To wydarzenie otworzyło drogę do kolejnych sukcesów, takich jak stworzenie linii tradycyjnych włoskich ciasteczek „Cantucci d'Abruzzo” i “Amaretti Morbidi”. Ciastka wytwarzane są ze starannie wyselekcjonowanych, lokalnych składników i wypiekane według tradycyjnych przepisów. W ofercie cukierni Falcone znajdziesz różne rodzaje ciastek, od klasycznych Cantucci d’Abruzzo, z dodatkiem kawałków czekolady, po miękkie Amaretti o smaku cytrynowym lub pistacjowym.