Tenuta Marsiliana
Tenuta Marsiliana, której historia sięga 1759 roku jest jedną z winnic rodziny Corsini. W dawnych latach panowały tam warunki, które uniemożliwiały uprawę roślin. Książe Corsini zaczął pracę nad modernizacją terenów, które przekształcił w ziemie uprawne. Na przełomie XIX i XX wieku Tenuta Marsiliana stała się jednym z najbardziej innowacyjnych gospodarstw tamtych czasów, za co odpowiedzialny był VII książę Sismano - Tommaso Corsini. Po wojnie nastąpiły trudne lata, w których działalność rolnicza była marginalizowana na rzecz lasów.
W 1996 roku Duccio i Sabina Corsini postanowili przywrócić Tenuta Marsiliana jej dawny, rolniczy charakter uwydatniając przy tym historyczne znaczenie tego miejsca. Ciężka praca rodzeństwa nie poszła na marne. Dziś Tenuta Marsiliana to wspaniałe grunty rolne, na których zasadzono 20 hektarów winnic Cabernet Sauvignon, Merlot oraz Petit Verdot. Bliskość morza oraz gleba bogata w minerały pozwala na uprawę wspaniałych winorośli, zawsze z poszanowaniem środowiska i sezonowości. Włoskie wina Tenuta Marsiliana są prawdziwym odzwierciedleniem terroiru Maremmy.