Azienda Vinicola Bagliesi
Bagliesi to ekologiczna winnica sycylijska założona na początku lat 60-tych, dziś prowadzona przez trzecie pokolenie rodziny. Sycylijska winnica Bagliesi to 25 hektarów ziemi w prowincji Agrigento, która charakteryzuje się żyzną, czystą glebą i bliskością morza. Włoskie wina Bagliesi są nierozerwalnie związane z terytorium południowej Sycylii, która uważana jest za jedne z najbardziej odpowiednich miejsc do uprawy winogron. Winorośle, które są chlubą Bagliesi to: Nero d’Avola, Grillo, Catarratto, Syrah, Merlot, Cabernet i Sauvignon. Organiczna uprawa winogron, ekologiczne rolnictwo, ręczne zbiory i nowoczesny system, który kontroluje produkcję na każdym jej etapie to gwarancja najlepszych win sycylijskich tworzonych z pasją, poszanowaniem natury i miłością do uprawy winorośli oraz tworzenia wina.