Wykwintne dzieło górskiej natury

2017-01-23
Wykwintne dzieło górskiej natury

W Italii woda mineralna jest nieodłącznym składnikiem każdego posiłku. Dlatego Włosi przywiązują bardzo dużą wagę do jej jakości i smaku. Elegancki stół, dobre jedzenie, wspaniałe wina i oczywiście markowa woda to niezbędne składowe udanego przyjęcia. Naprzeciw oczekiwaniom wychodzi Surgiva Acqua Minerale Naturale woda wysokiej jakości, w pięknym szklanym opakowaniu. Surgiva zdobyła serca najbardziej wyrafinowanych konsumentów, stając się synonimem wykwintnej i ekskluzywnej wody mineralnej. Znajduje się ona w menu najlepszych restauracji i sklepów z włoskimi produktami w ponad 30 krajach. Surgiva stała się symbolem włoskiego stylu bycia.

Pochodzenie wody Surgiva

Surgiva pochodzi z naturalnego źródła, położonego w górach na dużych wysokościach, w samym sercu Parku Przyrody Adamello Brenta, w okolicach Trentino. Początkowo źródło płynie pod ziemią, po lodzie i granitowych skałach w niezmiennej temperaturze 6,9°C. Jest to gwarancja czystości, lekkości i lekkostrawności wody.

Zalety wody Surgiva

Surgiva charakteryzuje się znakomitą jakością. Woda nie zmienia smaku potraw i wina, jednocześnie go wzmacniając. Bardzo mała zawartość azotanów świadczy o czystości źródła, z którego pochodzi, a jej neutralny smak urzeka równie mocno jak naturalny krajobraz, który otacza źródło. Surgiva jest idealną wodą dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie. Jest odpowiednia dla diety o niskiej zawartości sodu i bardzo przyjazna dzieciom. 

Zawartość wapnia 

Ważne dla wzrostu kości i zębów u dzieci jest to aby zawartość wapnia nie przekraczała wartości 100 mg/l. Surgiva, woda mineralna o bardzo niskiej o zawartości wapnia 7,9 mg/l wskazana jest w profilaktyce osteoporozy i nadciśnienia.

Zawartość sodu

Woda ma bardzo niską zawartość sodu, tylko 1,9 mg / l, dlatego wskazana jest do diet, które zalecają jak najniższą  zawartości sodu. Mała dawka sodu w wodzie pozwala walczyć z wysokim ciśnieniem krwi i zatrzymaniem wody w organizmie. 

Sucha pozostałość

Wskazuje na zawartość soli mineralnych. Surgiva, ma jej tylko 41,0 mg/l przez co jest bardzo lekka i lekkostrawna. Mała zawartość soli mineralnych poprawia metabolizm organizmu oraz wydolność serca i nerek.

Dlaczego sommelierzy AIS wybrali Surgivę na swoją oficjalną wodę mineralną?

Fachowcy z AIS (Associazione Italiana Sommelier) potwierdzają, że Surgiva jest nieoceniona przy degustacji win. Kiedy ocenia się rozliczne wina z różnych roczników i o bardzo odmiennych cechach, ważne jest, aby mieć podniebienie i kubki smakowe, tak "czyste", jak to tylko możliwe. Znawca wina dobrze wie, że degustacja nie może być zakłócona przez smak wody. Smak wody Surgiva jest doskonale neutralny i dlatego jest ona idealnym towarzyszem sommelierów.

Podobnie jak w ubiegłych latach, także w tym roku woda Surgiva będzie towarzyszyć wszystkim zagranicznym przedsięwzięciom Gambero Rosso promującym włoskie wina na świecie.



Jako miłośnicy delikatesów i najwyższej klasy żywności, z całego serca polecamy wodę najwyższej jakości i czystości, pozbawioną sodu oraz o minimalnej ilości pozostałych minerałów. Dla zachowania tej jakości dostarczana jest tylko w szklanych przezroczystych butelkach. Teraz trudno dostępną wodę klasy premium możesz dołączyć do posiłku przy własnym stole, na który zaprosisz znajomych i przyjaciół.
Pokaż więcej wpisów z Styczeń 2017
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel